BLOG

view:  full / summary

Tips Elak Ditipu

Posted by [email protected] on February 7, 2017 at 11:25 PM Comments comments (1)

Quotation / Sebut Harga

Apakah itu sebut harga 


SEBUT HARGA ialah perkara yang paling penting sebelum berurus niaga lebih terperinci. Dapatkan SEBUT HARGA yang lengkap mengenai servis katering yang ditawarkan termasuk jenis makanan, harga makanan dan peralatan yang digunakan. Baca dengan teliti sebut anda membuat bayaran kerana apabila anda membayar deposit bermakna anda bersetuju dengan sebut harga yang di berikan . 


 

Penipuan Pakej Katering Babitkan kerugian Rm 1 juta

Posted by [email protected] on February 3, 2017 at 1:45 AM Comments comments (0)


PPIM (Persatuan Pengguna Islam Malaysia) & KATER (Koperasi Kerjasama Katerer Berhad) jalin kerjasama elak lebih ramai bakal pengantin jadi penipuan

 

Berita Harian

29 dec 2016

===============================================================================================================


WAHAI BAKAL PENGANTIN SEKALIAN.

Perbelanjaan katering merupakan slot yg paling besar dalam satu belanjawan perkahwinan.. kajian kami mendapati antara 45-65‰ belanjawan perkahwinan melibatkan bahagian katering..

Hari demi hari pelbagai aduan di media sosial.. mengenai kegagalan katering menyediakan servis yg baik kepada pelanggan.. ramai yg hanya tertarik pada HARGA MURAH tapi gagal utk menilai KREDIBILITI atau PRESTASI semasa sesuatu KATERER. Lebih buruk lagi banyak pula bridal yg sub job serta LEPAS TANGAN jika berlaku seauatu pada hari majlis.

Kami #KATER komited dgn kerjaya dan servis kami.. mengambil inisiatif bekerja sama dgn Persatuan Pengguna Islam Malaysia (PPIM) dalam menyediakan pemantau bg memastikan setiap servis kami menepati STANDARD.

Kami menerapkan SOP yang tinggi bagi memastikan semua aspek2 dipatuhi dan servis yg bermutu tinggi..

PILIH LAH KATERER YG BERDAFTAR DGN KATER.. hapuskan keraguan dan sangsi anda dgn memilih kami sbg katerer anda.


Untuk makluman:

Pengasas Hot Catering Adalah Antara pejuang pertama menubuhkan koperasi Kerjasama Katerer berhad ini bersama beberapa katerer yang lain
AQIQAH

Posted by [email protected] on Comments comments (0)

AQIQAH

IBADAH AQIQAH

==============

Aqiqah ialah suatu ibadat berbentuk penyembelihan binatang tertentu sebagai tanda gembira dan bersyukur kerana kelahiran bayi.

 

Binatang yang disembelih untuk tujuan tersebut ialah unta, lembu atau kambing tetapi kambing adalah afdal dan lebih bagus.

 

Bagi anak lelaki disembelih 2 ekor kambing atau 2 bahagian dari lembu atau unta. Bagi anak perempuan pula seekor kambing atau 1 bahagian dari lembu atau unta. Untuk lembu dan unta dibenarkan untuk berkongsi 7 bahagian

 

Dalil aqiqah pada hari ketujuh ialah hadis yang diriwayatkan oleh imam Abu Daud dalam Sunan beliau:

 

عن سمرة – رضي الله عنه -، قال: قال رسول الله – صلى الله عليه وسلم -: ” الغلام مرتهن بعقيقته، يذبح عنه يوم السابع، ويسمى ويحلق رأسه”.

 

Maksudnya: “anak yang dilahirkan tergadai dengan aqiqahnya (bakti anak kepada ibubapaya bergantung kepada aqiqah), maka disembelih aqiqahnya pada hari ketujuh dan pada hari itu juga diberi nama dan dicukur kepalanya”.

 

Bagi Memudahkan Pelanggan, Kami menyediakan Pakej Lengkap Akikah Katering Termasuk Khemah untuk Anda.

 

#akikah #Hotcatering


Rss_feed

Oops! This site has expired.

If you are the site owner, please renew your premium subscription or contact support.

UA-92224930-1